سمپاشی موریانه

موریانه‌ها حشراتی هستند که بدنی نرم دارند و به کندی حرکت می‌کنند به حکم طبیعت تا پایان عمر در دژ تاریکی که محل اجتماع آن‌هاست به سر می‌برند. زیرا در روشنایی آفتاب و فضای باز یارای ایستادگی در برابر دشمنان بی‌شمار خود را ندارند. موریانه ها خطرناک ترین موجودات برای سازه های چوبی هستند؛ زیرا، بدون ظاهر شدن و جلب توجه انسان، ممکن است سقفی را به کلی ویران کنند و خسارت های زیادی را به بار آورند.

سمپاشی ارمغان بهداشت محیط با تجربه ارزشمند و روش های جدید و موثر با نفوذ به عمق خاک و لانه موریانه ها با ضریب اطمینان بالا کار مبارزه با موریانه را در مراکز صنعتی و تاریخی انجام می دهد.

سمپاشی موریانه

انواع موریانه ها :

موریانه ها از نظر نوع زندگی به سه گروه عمده تقسیم می شوند.

1- موریانه هایی که در زیر خاک زندگی می کنند.

2-موریانه هایی که در درون چوب های خشک زندگی می کنند

3- موریانه هایی که در چوب های مرطوب زندگی می کنند

بیولوژِی موریانه ها :

موریانه های گروه اول همان طور که از اسم آنها پیداست، در زیر خاک زندگی می کنند.

وظیفه تأمین غذا و حفر تونل ها و دالان ها به عهده موریانه های سرباز و کارگر است که شباهت زیادی به مورچه های بالدار دارند. غذای اصلی آن ها عمدتاً سلولز است که به وسیله کارگران هنگام حفر تونل ها و دالان ها به دست می آید. این ماده هضم نشدنی با کمک تک یاخته ای هایی که در معده ی موریانه ها وجود دارد، تبدیل به ماده هضم شدنی می شود. این گروه از موریانه ها تقریباً به انواع سوزنی برگان و پهن برگان به استثنای چوب هایی مثل سرخ چوب، سروتالاب و بعضی از کاج ها که از دوام طبیعی نسبتاً خوبی بر خوردارند، حمله می کنند. آن ها با تونل هایی که در چوب ایجاد می کنند، بتدریج باعث تضعیف و کاهش مقاومت های مکانیکی چوب می شوند، و در نهایت تخریب ناگهانی آن را موجب می گردند. موریانه ها، غالباً از طریق مجاری بسیار باریک، و مخفی وارد فونداسیون ساختمان می شوند و بوسیله پایه های چوبی که در تماس با خاک هستند یا از طریق تونل های زیرزمینی که معمولاً در زیر ساختمان حفر می شود، وارد ساختمان می شوند، و فعالیت تخریبی خود را آغاز می کنند.
در حالت کلی موریانه‌ها، شاه، ملکه، شاهزاده، کارگر و سرباز دارند و اگر تپه آن‌ها را بشکافید همه این‌ها را از هم تشخیص خواهید داد. تعداد زیادی از موریانه‌ها با استفاده از چوب‌های جویده شده و یا گل لانه‌های بزرگی درست می‌کنند. این لانه‌ها بسیار اصولی ساخته شده و برای ساخت آن هر موریانه وظیفه مشخصی دارد. معمولاً موریانه‌ها در درون لانه‌هایشان پنهان می‌شوند، ولی در صورتی که کسی مزاحم آنها شود یا برای تشکیل اجتماع جدید قصد پرواز داشته باشند، از لانه‌هایشان بیرون می‌آیند.

سیکل زندگی موریانه
سیکل زندگی موریانه

اهمیت پزشکی موریانه :

موریانه ها اهمیت پزشکی ندارند و خسارات آنها فقط با توجه به از بین بردن وسایل و تجهیزات چوبی و سلولزی اقتصادی است .

مبارزه با موریانه از طریق : 1- سمپاشی موریانه  2- بهسازی محیط 

که بایستی هر دو روش همزمان صورت گیرد تا ریشه کنی موریانه با اطمینان بیشتری صورت گیرد

سمپاشی موریانه :

با توجه به اینکه موریانه ها از چوب طبیعی تغذیه می کنند و خانه های جدید و وسایل  جدید چوبی اغلب از چوبهای مصنوعی ساخته شده اند بنابراین در صورت مشاهده موریانه در خانه های آپارتمانی جای نگرانی نیست .

در مواقعی که موریانه ها در خاک یک منطقه وجود ندارد و فقط در وسایل چوبی دیده شده اند با توجه به پیچیدگی و گران قیمت بودن سمپاشی موریانه، بهترین کار دور انداختن موریانه است.

معمولا موریانه مقاومتی نسبت به اکثر سموم ندارند ولی یک نقطه قوت فوق العاده دارند که به سموم جواب نمی دهد و آن مخفی شدن در عمق دیوار و خاک است . بنابراین شرکت دفع آفات و حشرات ،برای سمپاشی موریانه با استفاده از ترکیب سموم پیرتیروئیدی و فسفره و تزریق درعمق دیوار و خاک می تواند تا حدود زیادی موثر عمل کند.

بهسازی محیط نقش بسیار موثرتری از سمپاشی در از بین بردن موریانه دارد:

مبارزه با موریانه از طریق حذف پناهگاه و غذای حشره انجام می شود به عنوان مثال :

1-بایستی لوله های آب در ساختمانی که موریانه دارد تعویض گردد. چون این لوله ها معمولا نشتی آب دارند و با ایجاد رطوبت زمینه تکثیر موریانه ها فراهم می شود .

2-ایجاد تهویه طبیعی و مصنوعی در ساختمان بسیار موثر است .

3-حذف کاهگل از دیوار های ساختمانهای قدیمی و مرمت دیوار ها غذای موریانه ها را از بین می برد .

3.7 3 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
keyboard_arrow_up
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x