سمپاشی کنه

طبق تجربه من در سمپاشی منازل علیه کنه کبوتر معمولا آلودگی در شمال تهران و منازلی که در طبقات بالای ساختمان هستند دیده می شود و معمولا در پشت پنجره ها یا کانال کولر که کبوتر های وحشی مثل یاکریم لانه ساخته بودند و آنجا را ترک کرده اند به داخل منزل نفوذ کرده است. روش سمپاشی کنه کبوتر به این صورت است که بایستی از ترکیب سموم فسفره و پیرتیروئیدی استفاده کرد و محل لانه کبوتر و محل استراحت در منزل مانند مبلمان و تخت و تشک را به خوبی سمپاشی کرد و برای 24 ساعت منزل را ترک کنید و پس از مراجعه نسبت به شستشوی لوازم منزل اقدام کنید.
ما درشرکت ارمغان بهداشت محیط با توجه به نوع شغل و وظیفه ای که در جامعه برای سمپاشی و کنترل آفات داریم، متوجه شدیم در 5 سال گذشته میزان آلودگی به کنه کبوتر در خانه به شدت افزایش یافته است و باعث نگران مردم شده است . در این مقاله سعی می کنم اطلاعات شفاف و بهتری درخصوص تشخیص کنه کبوتر و پیشگیری از آلودگی منازل به کنه کبوتر و مبارزه با کنه کبوتر در خانه و روش های سمپاشی کنه ارایه بدم .

کنه ها Ticks

پس از رده حشرات مهمترین رده بندپایان از نظر پزشکی، عنکبوتیان هستند.

این رده دارای زیر رده های متعددی است که برخی از آنها مثل کنه ها و مایتها، عقربها و عنکبوتها حایز اهمیت پزشکی قابل توجهی هستند. مهمترین زیر رده عنکبوتیان acarina یا Acari است که شامل کنه ها و مایت ها بوده و به راسته های مختلفی تقسیم می شود. در تمامی عنکبوتیان قطعات دهانی از دو جفت پیوست تشکیل شده که اولین جفت کلیسر نام داشته و معمولاً در انتهای مضرس و انبر مانند است و برای پاره کردن پوست میزبان و تغذیه به کار می رود. جفت دوم این پیوستها پالپ یا پدی پالپ Pedipalp یا پای آرواه ای است.که به صورت یه عضو حسی و گاهی نیز به شکل انبرک یا دست یا عضو گیرنده عمل می کند.

کنه ها و مایتها Mite دارای اختلافات مرفولوژیک و بیولوژِیک مشخص هستند(تفاوت کنه و مایت)

1-اندازه کنه : کنه ها معمولاً درشت و در مرحله بلوغ بزرگتر از 2 میلی متر هستند ولی مایتها اکثراً میکروسکوپی و کوچک هستند و در مرحله بلوغ به ندرت به 2 میلی متر می رسند.

2- هیپوستوم در کنه ها دندانه دار ولی در مایتها غالباً ساده و بدون دندانه است.

3- کنه ها در سطح پشتی پنجه پای اول دارای یک عضو حسی به شکل فرورفتگی حاوی موهای حسی موسوم به اندام هالر می باشند ولی مایتها فاقد این عضو حسی هستند.

4- کنه ها اکثراً بندپایانی کم مو و یا با موهای کوتاه و نامشخص در سطح بدن و پاها هستند ولی مایتها غالباً پرمو و دارای موهای بلند و مشخص در سطح بدن هستند که گاهی برای انسان، حساسیت زا نیز می تواند باشند.

از نظر بیولوژی نیز کنه ها تماماً دارای زندگی انگلی و خونخوار هستند ولی مایتها از نظر رژیم غذایی و نحوه زندگی بسیار متنوعند. تعداد زیادی از آنها زندگی آزاد و غیر انگلی دارند و از مواد پوسیده و یا قارچها تغذیه می کنند. برخی گیاهخوار و انگل گیاهان و درختان مختلف و آفت کشاورزی هستند . تعدادی خونخوار و انگل انسان، حیوانات اهلی و پرندگان هستند و بالاخره بعضی از آنها شکارچی بوده و از تخم ، لارو و بالغ حشرات و بندپایان دیگر تغذیه میکنند .

کنه ها همگی تخمگذارند ولی مایتها علاوه بر تخم ممکن است زنده زایی داشته باشند.

انواع کنه ها : کنه های نرم و کنه های سخت

خانواده Argasidae یا کنه های نرم soft ticks

حشره کنه
مرفولوژی کنه های نرم

الف- مرفواژی کنه های نرم : دارای بدنی پهن، بیضی، تخم مرغی و گاهی تقریباً چهار گوش هستند. پوست یا کوتیکول سخت، چرمی و یکنواخت است و پوشیده از پاپیلها یا برجستگی های کتینی است که در انواع مختلف شکل و اندازه آنها متغیر است.

 

ب- بیولوژی کنه های نرم : این کنه ها در تمام مراحل زندگی پس از خروج از تخم خونخوار هستند . کنه های نرم دارای دگردیسی ساده بوده و کنه خارج شده از تخم دارای سه جفت پا می باشد و لارو می باشد. این لارو پس از اولین پوست اندازی دارای چهار جفت پاشده و نمف نامیده می شوند. کنه های ماده تخمهای خود را به شکل دستجات 15 تا 300 عددی در محل زندگی میزبان و در جای مخفی و مناسب قرار می دهند که پس از یک تا چهار هفته تفریخ می شوند.لاروها و نمف ها جهت رشد و پوست اندازی به خونخواری نیاز دارند. که معمولاً در شب یا تاریکی انجام می گیرد. کنه های نرم دارای یک مرحله لاروی و 4 تا 8 مرحله نمفی هستند. سیکل تخم تا تخم درکنه ها 6 تا 12 ماه طول می کشد. که در صورت عدم دسترسی به میزبان این دوره طولانی می شود.

کنه های نرم طول عمر بسیار زیادی داشته و 14 تا 15 سال و در شرایط سخت تا 30 سال نیز زندگی می کنند.

مقاومت آنها به گرسنگی بالاست و پس از هر بار خونخواری می توانند 5 تا 7 سال بدون تغذیه زنده بمانند.

خونخواری آنها کوتاه و حدود 20 دقیقه طول می کشد و پس از اتمام خونخواری میزبان را ترک می کنند.

کنه بعد از خونخواری
کنه کبوتر
کنه کبوتر در حالت نمفی و بالغ

ج- اهمیت پزشکی کنه های نرم :

خطرات کنه کبوتر برای انسان : گزش کنه ها غالباً دردناک و ایجاد عوارضی به شکل ورم موضعی و التهاب و حتی زخمهایی در محل گزش می کند که ناشی از قطعات دهانی قوی و خشن و بزاق سمی آنهاست. حضور این کنه ها در اماکن انسانی به خصوص در تعداد زیاد و گزشهای مکرر، مزاحمتهای فراوان و سلب آسایش انسان را سبب می شود.

علاوه بر اثرات گزش ، کنه های اورنیتودوروس ناقلین تبهای راجعه کنه ای آندمیک و اسپورادیک در مناطق مختلف جهان هستند.گزش کنه

مقاله گزش کنه،علائم و درمان و پیشگیری از گزش کنه را مطالعه فرمایید.

د- مبارزه و سمپاشی کنه های نرم :

برای ایجاد محافظت فردی به طور موقت می توان از ترکیبات دورکننده مناسب مثل دی متیل فتالات، دی اتیل تولوآمید، ایندالون و بنزیل بنزوات به هنگام استراحت و خواب استفاده کرد و یا لباسها را به این ترکیبات آغشته کرد.

در صورت مشاهده کنه در سطح بدن می بایست با مواد محرک مثل کلروفرم ، اتر، بنزین، و یا حتی نزدیک کردن آتش سیگار به کنه، آن را وادار به خارج کردن قطعات دهانی از پوست کرد ولی از برداشتن سریع و عجولانه کنه به دلیل احتمال کنده شدن کاپیتلم و باقی ماندن آن در پوست و احتمالاً ایجاد عفونت ثانویه باید پرهیز شود.

برای سمپاشی کنه در اماکن انسانی و دامی می توان محلهای اختفا و استراحت کنه ها را با سموم کنه کش مختلف مثل محلولهای روغنی یا امولسیون (سم مخصوص کنه کبوتر ) مالاتیون 3% – سم لیندین 0.5 درصد – سم بایگون 1 درصد و سم دیبروم یا نالد 0.5 درصد به روش ابقایی سمپاشی کنه کرد. باید دقت نمود تا تمام سطوح داخلی ، خانه ها و اصطبل ها سمپاشی شود.

فیلم آموزش درآوردن کنه از پوست را ببنید .

کنه کبوتر :

در پنج سال گذشته به صورت انبوهی در تهران کنه کبوتر مشاهده شده است و افراد زیادی برای سمپاشی کنه در تهران و کرج و کرمانشاه با ما تماس گرفته اند که لازم میدانم در رابطه با کنه کبوتر توضیحات مختصری بدم.

کنه کبوتر با نام علمی ( ارگاس پرسیکوس) یا کنه مرغی معروف است و از زیر خانواده کنه های نرم (Argasidae) هستند.

با توجه به توضیحات مفصل نام کنه کبوتر برای این حشرات مناسب تر است ولی برخی از افراد ناآگاه در شرکتهای سمپاشی به آن مایت می گویند.

کنه آرگاس عموماً انگل خارجی پرندگان اهلی و وحشی هستند و دارای بدنی تخم مرغی شکل یا گلابی شکل و پهن هستند . لبه بدن در کنه های آرگاس باریک و دارای حاشیه مشخص است که حتی پس از خونخواری نیز قابل تشخیص است .
دو گونه مهم این جنس در ایران شامل argas persicus که معروف به کنه ماکیان یا کنه مرغی است و غالباً روی مرغ و خروس و پرندگان اهلی زندگی می کند و argas reflexus که کنه کبوتری است که بر روی کبوترهای اهلی و وحشی فعالیت می کند.
در نوع کنه کبوتر یا رفلوکسوس بدن کشیده تر و تقریباً گلابی شکل (البته من میگم اشکی شکل یا شبیه دونه هندوانه)، حاشیه بدن ظریف تر وظاهر هاشور خورده دارد . نقوش چرخ درشکه ای دارای پاپیلهای بیشتر و کوچکتر است .
طبق تجربه من در سمپاشی منازل علیه کنه کبوتر معمولا آلودگی در شمال تهران و منازلی که در طبقات بالای ساختمان هستند دیده می شود و معمولا در پشت پنجره ها یا کانال کولر که کبوتر های وحشی مثل یاکریم لانه ساخته بودند و آنجا را ترک کرده اند به داخل منزل نفوذ کرده است. برای سمپاشی کنه کبوتر بایستی از ترکیب سموم فسفره و پیرتیروئیدی استفاده کرد و محل لانه کبوتر و محل استراحت در منزل مانند مبلمان و تخت و تشک را به خوبی سمپاشی کرد و برای 24 ساعت منزل را ترک کنید و پس از مراجعه نسبت به شستشوی لوازم منزل اقدام کنید.

از آنجاییکه کنه های کبوتر تا حدی به سموم مقاومت نشان می دهند بایستی از شرکت های سمپاشی کنه دارای مجوز بهداشت کمک گرفت .

در صورت آلودگی کبوتران یا پرندگان اهلی به کنه کبوتر بایستی حیوان را با پودر کوپکس یا پرمترین شستشو داد و کنه ها به دقت و طبق روش بالا از بدن حیوان جدا شوند و محل زندگی و لانه آن توسط سم فوق سمپاشی شود و یا توسط محلول تنباکو آبتنی داده شود. پس از مدتی با وایتکس شسته شود.

تخم کنه
تخم کنه به همراه نمف کنه
محل گزش کنه
نیش کنه

کنه کبوتر در خانه : این کنه ها همراه کبوترهای اهلی یا وحشی (مثل یاکریم یا کفتر چایی) که در نورگیر ها، کانالهای کولر و پشت پنجره ها لانه می سازند وارد اماکن شده و با افزایش جمعیت و کاهش میزبان مناسب به انسان حمله می کنند . آلودگی به این کنه ها از مناطق مختلف ایران و در تهران گزارش شده است .
اولویت خونخواری این حشرات کبوتر ها هستند ولی با ترک محل کبوتر و یا مرگ آن از راه کانال کولر و یا پنجره وارد اتاق خواب می شوند و به سرعت تکثیر می شوند.تخم های تقریبا شرابی مایل به سیاه رنگ و گرد در دسته های چند صد تایی در لبه پنجره ها می گذارد .

مبارزه با کنه کبوتر در خانه :

برای پیشگیری از ورود کنه کبوتر به منازل به نظر اینجانب بایستی از ورود و لانه سازی کبوتر در بالکن منازل جلوگیری کرد. ایجاد هر سطح ناهمواری با کارتن و سرامیک یا پوشندن محل با توری مرغی کاملاً موثر است . در صورت دیر متوجه شدن از لانه گزینی حیوان و تخم گذاشتن کبوتر، راهکار اصلی استفاده از سمپاشی ابقایی بالکن و پشت بام برای جلوگیری از ورود کنه احتمالی است .

چگونه کنه را از بین ببریم ؟ تنها راه حل سم پاشی می باشد و با توجه به پیچیدگی کار، از شرکت سمپاشی معتبر کمک بگیرید .

نحوه سمپاشی کنه کبوتر :

کنه ها به دلیل پوست یا کوتیکول سخت،چرمی و یکنواخت به سختی به سموم جواب می دهند بنابراین روش سمپاشی کنه به این صورت است که از سموم پیرتیروئیدی و فسفره استفاده کرد. و میتوان در صورت آلودگی اولیه فقط اتاق خواب سمپاشی شود. ولی نیاز به ترک محل برای حداقل 24 ساعت دارد . همچنین باید به دقت نسبت به سمپاشی سقف کاذب و بالکن و اتاق خواب اقدام شود. پس از سمپاشی کنه نیاز به شستشوی وسایلی که سمپاشی شده است .

فیلم تشخیص کنه ها و درآوردن کنه سگ رو مشاهده کنید :

با توجه به شیوع تب کریمه کنگو در ایران در سال 1401 مطابق اطلاعات WHO انتشار این بیماری بوسیله کنه های سخت می باشد و ارتباطی با کنه های نرم مانند کنه پرندگان ندارد.

کنه های سخت خانواده Ixodidae

تاکنون بیش از 650 گونه از کنه های سخت در 13 جنس شناسایی و نامگذاری شده اند. کنه های این خانواده دارای پراکندگی جهانی و تنوع بیشتر نسبت به کنه های نرم هستند . در ایران شش جنس و حداقل 17 گونه کنه سخت وجود دارد. که اکثراً می توانند باعث بروز فلج در حیوانات و گاهی در انسان نیز بشوند.

الف- مرفولژی کنه های سخت :

کنه سختاکثراً دارای بدنی بیضی شبیه به O هستند اندازه آنها متغیر و بسته به مرحله گرسنگی و خونخواری ابعادی در حدود 3 الی 23 میلی متر دارند. پوست یا کوتیکول از صفحات کتینی سخت و متصل به هم تشکیل شده که هر کدام دارای اسامی و شکل خاصی هستند و در تشخیص گونه ها دارای اهمیت هستند. کنه های سخت دارای یک صفحه پشتی محکم و غیر قابل انعطاف به نام Scuttum هستند که در کنه های نابالغ و کنه های ماده کوتاه بوده . به نیمه بدن نمی رسد ولی در نرهای بالغ تمام سطح پشتی بدن را می پوشاند. و تشخیص نر و ماده این کنه ها به کمک صفحه پشتی صورت می گیرد.

ب- بیولژی کنه های سخت :

کنه های سخت نیز مثل سایر آکارینا دارای دگردیسی ساده بوده و در تمام مراحل زندگی پس از جنینی خونخوار هستند.

این کنه ها دارای یک مرحله لاروی با سه جفت پا و فقط یک مرحله نمفی مشخص هستند و در هر مرحله یک خونخواری انجام میدهند. بنابراین در سیکل زندگی خود اکثراً دارای دو پوست اندازی و سه خونخواری هستند . کنه های ماده فقط یک بار تخم ریزی کرده و پس از آن از بین می روند.

اهمیت پزشکی کنه های سخت :

خطرات کنه برای انسان : کنه های سخت به دلیل داشتن بزاق سمی و گزش طولانی قادر به ایجاد فلج در میزبان هستند به خصوص اگر کنه در مسیر اعصاب مرکزی در ستون فقرات یا گردن متصل باشد که در این صورت باعث انحراف گردن و فلج بخشهایی از بدن خواهد شد.که به این حالت فلج کنه ای گفته می شود.گاهی فلج به اندامهای مجاور منتشر می شود که به آن فلج بالارونده گفته می شود . در صورت انتشار فلج به قلب عوارض خطرناک قلبی و حتی مرگ ایجاد می شود.

از نظر انتقال بیماری کنه های سخت ناقل چندین بیماری به انسان هستند که مهمترین آنها شامل بیماری لایم است. از بیماریهای ویروسی منتقله می توان به بیماری جنگلی کیاسانور، تب هموراژیک کنگو کریمه ، تب کنه ای کلرادو و آنسفالیتهای منتقله به وسیله کنه اشاره کرد.

بیماری تولارمی و تب Q نیز ممکن است توسط کنه ها منتقل شوند.

مبارزه و سم پاشی کنه های سخت :

برای حفاظت فردی می توان از ترکیبات دورکننده استفاده کرد.

سم پاشی ابقایی منازل به دلیل تماس کم این کنه ها با سطوح تاثیر چندانی در کنترل ندارد.

در دامپروری جهت کنترل آفات، از حمام های ضد کنه استفاده می شود که به اشکال و طرحهای مختلف ساخته می شود .

در تمامی آنها کل سطح بدن دام با مخلوط آب و سم تماس پیدا می کند که این عمل باعث مرگ اکتو پارازیتها و از جمله کنه ها می شود.

قیمت سمپاشی کنه :

در شرکت ارمغان بهداشت محیط، قیمت سمپاشی علیه کنه در یک واحد مسکونی با متراژ متعارف در تهران 2800000 تومان می باشد .

اگر بعد از مطالعه این مقاله هنوز ابهاماتی در ذهن شما هست یا به اطلاعات بیشتر نیاز دارید در بخش نظرات اعلام کنید تا کارشناسان ما در کمتر از 24 ساعت پاسخگوی شما باشند.

نویسنده : مهندس وحید مرادی مهر- شرکت سمپاشی ارمغان بهداشت محیط

3.8 9 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

31 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
محمدی
محمدی
2 سال قبل

سلام وقت بخیر
یکی از دوستان بنده تو منزلشون نورگیر دارن که بالاش پر کبوتر هست و تازگی متوجه شدن که کنه کبوتر داره خانه و چند جایی بدن ایشان گزیده شده و به شدت قرمز هست سمپاشی کردن خودشون با سم کامن من هم خونه خودم رو انجام دادم . چون رفته بودم اونجا. الان بنده احساس می کنم رو پوستم راه میرن وخیلی کلافم کرده این موضوع. لطفا اگه امکان داره راهنمایی کنید و اگر نیاز به سمپاشی داره هزینش به چه صورت هست با تشکر

ساناز
ساناز
2 سال قبل

ب خونه جدید حدودا یه ماهدپیش یه دونه کنه کبوتر روی بازوم دیدم برداشتم و بعد لز اون ب فاصله دو روز در میون یکی الی دو تا توی خونه میدیدم ب اندازه های مختلف
امادهمشون قابل مشاهده بودن ولی روی مبلها ک میشستیم تنمون ب شدت دچار خارش میشدمجدد از سمکامن استفاده کردیم وقتی بعد از دو روز برگشتیم خونه دور تا دور
خونه زیر نبل تک و توک کنه های مرده مشاهده کردیم و بعد از گذشت یک هفته چیزی ندیدیم اما بعضی جاهای خونه وقتی میشینیم بدنمون خارش میگیره مجددا بعد از
یک هفته از سم کامن استفاده کردیم برای دورتا دور قرنیزها و تشک مبل و زیر مبل سوال من اینه ک ایا ممکنه این کنه ها کنه های بالغ نمفهای پارسال باشن و رشد کردن ؟؟یا
م کنید دارم 􀁰 اینکه داخل خونه بوده؟؟ و ایا ممکنه توی درز ساختمان رفته باشه و واحدهای دیگه داشته باشن ک در این صورت مجدد ب واحد ما بیان ؟؟تو رو خدا راهنما
دیوانه میشم

پردل
پردل
1 سال قبل

سلام وقت بخیر بنده پارسال حدود سه ماه منزل نبودم وقتی برگشتم متوجه چند تا کنه آرگاس شدم چک کردم دیدم پرنده لانه کرده توی بالکن لانه کاملا برداشته شد و میتونم بگم کل وسایل پارچه ای و چوبی منزل از پرده تا مبل و فرش فروخته شد خونه و بالکن تقریبا یک بار توسط سم پاش بیرون و شاید دهها بار با سم خارجی کنه کش و چندین بار با سلپیرمیترین با غلظت بالا سمپاشی شد این پروسه دو ماه طول کشید چون منزل دائمی من نیست وسایل جدیدی نخریدم و البته چسب حشره گیر در تمام خونه گذاشتم الان حدود شش ماه هست نرفتم اونجا احتمال اینکه هنوز کنه ای زنده مونده باشه یا تخم و لاروها هست ناگفته نمونه که دوستم چند بار سرکشی کردن و چسب ها کاملا تمیز و هیچ موجودی که بشه دید رو مشاهده نکردن و البته تمام درزهای خونه رو هم گرفتم ولی میترسم دوباره ساکن اون منزل بشم ممنون میشم راهنماییم کنید

Marshall
Marshall
1 سال قبل
پاسخ به  پردل

شما وسایلای خونه رو فروختین تا از شر کنه ها خلاص بشین ولی هیچ فکر نکردین که ممکنه چند نفر و چند خونه دیگه رو ممکنه آلوده کننین با این کارتون؟
خیلی متأسفم براتون،شما خیلی خودخواهانه عمل کردین و اصلا بقیه براتون مهم نبودن

سارا
سارا
1 سال قبل

سلام وقت به خیر.ما حدود یکسال بود که کنه رو توی خونه میدیدیم ولی متوجه نبودیم .تا اینکه توی رختخوابمون راه افتادن پیگیر شدیم فهمیدیم از کبوترهای توی آردواز خونه هست.الان خونه رو با آب داغ شستیم وسایلا رو آفتای گذاشتیم سمپاش کل خونه رو سه هفته هست سمپاشی کرده ولی همچنان هستن و کنار قرنیزها هستن بزرگ و کوچک.چه پیشنهادی دارید؟هر چقدر هم به طرف زنگ میزنیم میگه مشکلی نیست کم کم از بین میرن اثر سم تا یکسال هست ولی من میترسم همینها بازهم زاد و ولد کنن

سارا
سارا
1 سال قبل
پاسخ به  vahidadmin

سلام.وقت به خیر ممنون از پاسخگویی شما
الان بیش از ۵۰ روز از سمپاشی میگذره.کل محیط کبوترها هم تمیز کردیم ولی هنوز دور تا دور خونه انگشت شمار دیده میشه.

مریم
مریم
1 سال قبل

سلام من چندروزی هست که داخل خونم حشرات فوق اعاده ریز دیدم که سم پاشی کردم گفتن شپشک پرنده هست یا مایت هست وبعداز سم پاشی تمام درز هارو هم بستم دیگه حشره ریز ندیم اما یک حشره بزرگ تر دیدم اندازه یک یا دومیل که گفتم شاید کنه کبوتر باشه فقط هم یک عدد دیدم میسه راه نمایی کنید باید چیکار کنم آیا کنه هست از کجا بدنم که کنه هست یا نه 8

الی
الی
1 سال قبل

سلام بنده دوروزی میشه اومدم خونه جدید و نوساز بعد از تمیزکاری حدودا۶ تا کنه کبوتر پیدا کردم و کشتمشون آیا نیاز به سم پاشی هست ؟ ‌واینکه از سم دستساز قوی استفاده کنم جواب میده روی این کنه ها ؟؟؟

الی
الی
1 سال قبل

چون خیلی حساسم همیشه قبل از سکونت توی خونه همه جارو سم میزنم و سمی که خریداری می‌کنم سم قوی هستش
میشه بگید چه ترکیبی خوبه برای نابودی کنه ؟

شهرام
شهرام
1 سال قبل

سلام وقت بخیر من برادرم کبوتر داره رفتن مسافرت من به آنها دانه میدادم حدود یک ماه بود ک به محل کبوترها ک در داخل ساختمان در انباری هستن رفت و آمد داشتم الان دو سه روز میشه که کل بدنم خال های قرمز و درد آوری پیدا کرده و در منزل تیکه های سیاه میبینم ک به نظر کنه میاد با الکل و سم ایکون محلی ک کنه بود رو شسته شو دادم امروز در محل کارم با تعجب همون لکه های سیاه رو در محل کارم دیدم اونم به شدت زیاد در فرش هم تیکه های دیده میشه در ضمن منزل ما ۳ طبقه قدیمی هست لطفا راهنمایی فرمایید در ضمن در دستمال گرد گیری هم دیده شد من آتیش زدم اون رو و بعد الکل زدم بهش با تعجب یه چیزهایی ک درست دیده نمیشد از آن داشت بیرون میزد ایا کنه با آتیش یا گرمای زیاد از بین میره یا خیر؟ بت سپاس فراوان از شما دوست عزیز

عارفه منوچهری
عارفه منوچهری
1 سال قبل

سلام وقتتون بخیر ما چن وقت پیش کنار بالکن خونمون یه پرنده لونه کرده بود و ما از سر و صداش شاکی بودیم
بعد یه طبقه دیگه بالایه خونمون ساختیم و اون محل پرندرو کامل خراب کردیم روش دیوار کشیدیم ولی خواهرم میگفت اون موقع گزش داشت و میدیده از این کنه ها
ما الا سه طبقه ایم و هر سه تا طبقه تویه اون اتاقی که ایون داشته کنه ارگاس دیدم و طبقه پایین یعنی اول از همه بیشتر بود ول یتو ایون جیزی ندیدم ۲/۳ روزه که بدنمون گزیده میشه
الا باید چه کار کنیم؟ من امشب از تو اتاقم نزدیک ۹ تا پیدا کردم و کشتم

زهره
زهره
9 ماه قبل

سلام
ما چند ماه پیش به خونه ی جدید اومدیم اینجا کبوتر زیاد هست از بعد عید گاهی از یه پنجره نورگیر کنه می اومد تو که اونجا تور و سم زدیم دیگه نیست دو تا بالکن داریم هر دو روکلا تور زدیم سم کامن زدیم پنجره ها همه تور داره دریچه کانال کولرها تور داره ولی باز بعد از چندوقت یکی دوتا کنه دیدم که خیلی تعجب میکنم از کجا میاند البته پنجره ها آهنی و قدیمیه یعنی از درز پنجره ها ممکنه بیاند تو؟ اگه تخم ریزی کرده باشن به تعداد زیاد دیده میشن؟یعنی در این حد کم نیاز به سمپاشی کل خونه داریم؟خداروشکر تابحال گزشی نداشتیم دوتا بچه دارم خیییلی میترسم نیششون بزنن چی میشه اگه نیش بزنن بچه رو؟توروخدا راهنمایی کنید دیگه چیکار کنم از شرشون راحت بشم

سمیرا
سمیرا
7 ماه قبل

سلام وقتتون بخیر
ما یک ماه هست که اسباب کشی کردیم و خونه نوساز بود و دریچه کانال کولر که در تراس بود گرفته نشده بود و داخلش پر از پر و فضولات و تخم کفتر چاهی که ما دیده بودیم بود بعد از کلی اذیت شدن و تمیز کردن کانال ۱۰ متری چند روز پیش متوجه شدم این حشرات کنه کبوتریه و در دو روز که اساسی جاروبرقی کشیدیم حدود ۲۰تا مرده و زنده دیدیم بعد با سمی که از سموم کشاورزی گرفتیم و بلافاصله قرص هم داده بودن گذاشتیم سمپاشی شد
احتمال اینکه داخل تشک تخت و لباس ها باشن هم هست؟؟چون لباس ها همه روی فرش بودن تا جابجا بشن

fadavi
fadavi
7 ماه قبل

سلام از سم فروشی ها سر اغ گرفتیم سم های یکه نوشتین فقط مالاتیون رو داشتن اونو زدیم بو خونه رو برداشته دو ماه هست همه چیزو چندبار شستیم باز بو نمیره

ساناز
ساناز
4 ماه قبل

سلام . بنده داخل ساختمانی سکونت دارم که تقریبا همه واحدها کنه داشت حدودا ۳ سال پیش ما واحدی که سکونت داشتیم سمپاشی کردیم و با پوشاندن ورودی تراس و … شکر خدا دیگه کنه ای مشاهده نکردیم . الان مجبوریم به واحد دیکه ای توی همون ساختمان نقل مکان کنیم با توجه به اینکه کنه ها از فصل بهار تا اوایل پاییز دیده میشن و تخم ریزی میکنن آیا سمپاشی الان تاثیری داره اگر تخم کنه یا کنه توی درزها و پشت قرنیرها و… باشه؟؟؟؟

ساناز
ساناز
3 ماه قبل
پاسخ به  vahidadmin

متوجه منظورتون نشدم سوال من اینه که سمپاشی توی این فصل با توجه به اینکه کنه ها از بهار تا اوایل پاییز از تخم در میان سمپاشی الان فایده داره؟؟

ترابی
ترابی
2 ماه قبل

سلام یه سوال درباره مدت زمان مخفی بودن کنه داشتم ، آیا امکان داره کنه تا دو سال توی تشک مخفی بمونه و بعد از این زمان از درون تشک خارج بشه؟ پرس و جو کردم و متوجه شدم محلی که این تشک ها رو انبار کرده بودن کنه داشته و محیط رو سم پاشی کردن ، تا چند سال درون تشک میتونن مخفی بمونن؟
یک بار سم پاشی کردیم حدود یک ماهی بود دیگه نبودن اما دوباره ۲ تا دیدم ، کلافه شدم دیگه

keyboard_arrow_up
31
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x